Развиваме онлајн алатки кои се брзи, анонимни, бесплатни и лесни за употреба.

Она што ги прави онлајн алатките на iotools единствени е што тие не испраќаат никакви кориснички податоци (датотеки, аудио и видео податоци) преку Интернет. Целата работа што ја извршуваат алатките ја извршува самиот прелистувач! Ова значи дека нашите алатки се брзи и анонимни (приватноста на корисникот е целосно заштитена). Додека повеќето други онлајн алатки испраќаат кориснички податоци до оддалечени сервери со цел овие податоци да бидат обработени, ние тоа не го правиме. Сите кориснички податоци остануваат локални на нивниот уред. Со нас, вие сте безбедни!

Ова го постигнуваме со користење на најновите веб технологии: HTML5 и WebAssemble, форма на код што ја извршува прелистувачот, овозможувајќи им на нашите онлајн алатки да извршуваат со приближна брзина.