Услови На Услугата

Последно ажурирано 2023-07-22

Овие Услови На Услугата првично беа напишани на англиски јазик. Можеме да ги преведеме овие Услови На Услугата на други јазици. Во случај на конфликт помеѓу преведената верзија на овие Услови На Услугата и англиската верзија, англиската верзија ќе контролира.

Ние, луѓето од Itself Tools, сакаме да создаваме онлајн алатки. Се надеваме дека ќе уживате во нив.

Овие Услови На Услугата го регулираат вашиот пристап до и користењето на производите и услугите Itself Tools („нас“) што ги обезбедува преку или за:

Нашите веб-страници, вклучувајќи: adjectives-for.com, aidailylife.com, air-local.com, aktuellerstandort.de, arvruniverse.com, buscadorpalabras.com, convertman.com, ecolivingway.com, find-words.com, food-here.com, homeschoolingenuity.com, how-to-say.com, image-converter-online.com, itselftools.com, itselftools.com, literaryodyssey.com, lokasisaya.id, mindfulnesspaths.com, miubicacionactual.es, mp3-converter-online.com, my-current-location.com, my-location.ca, my-location.uk, mylocationnow.us, ocr-free.com, online-archive-extractor.com, online-image-compressor.com, online-mic-test.com, online-pdf-tools.com, online-screen-recorder.com, other-languages.com, palavras.app, philodive.com, puzzlesmastery.com, read-text.com, record-video-online.com, rhymes-with.com, send-voice.com, share-my-location.com, speaker-test.com, to-text.com, translated-into.com, travelnifty.com, txtlingo.com, veganhow.com, video-compressor-online.com, voice-recorder.io, webcam-test.com, word-count-tool.com, workstationfit.com

Нашите мобилни апликации или „chrome extension“ што се поврзува со оваа политика.**

** Нашите мобилни апликации и „chrome extension“ сега се софтвер за „крајот на животот“, тие веќе не се достапни за преземање ниту се поддржани. Им препорачуваме на нашите корисници да ги избришат нашите мобилни апликации и „chrome extension“ од нивните уреди и наместо тоа да ги користат нашите веб-локации. Го задржуваме правото да ги отстраниме референците од овој документ на тие мобилни апликации и „chrome extension“ во секое време.

Во овие Услови На Услугата, ако се однесуваме на:

„Нашите Услуги“, ние се однесуваме на производите и услугите што ги обезбедуваме преку или за која било од нашата веб-локација, апликација или „chrome extension“ што упатува или поврзува со оваа политика, вклучувајќи ги и сите наведени погоре.

ОВИЕ УСЛОВИ НА УСЛУГАТА ГИ ОПИШУВААТ НАШИТЕ ОБВРСКИ КОН ВАС И ВАШИТЕ ПРАВА И ОДГОВОРНОСТИ КОГА КОРИСТИТЕ НАШИТЕ УСЛУГИ. ВЕ МОЛИМЕ ПРОЧИТАЈТЕ ГИ ВНИМАТЕЛНО И КОНТАКТИРАЈТЕ СО НАС ДОКОЛКУ ИМАТЕ КАКВИ БИЛО ПРАШАЊА. ОВИЕ УСЛОВИ НА УСЛУГАТА ВКЛУЧУВААТ ЗАДОЛЖИТЕЛНА ОДРЕДБА ЗА АРБИТРАЖА ВО ДЕЛ 15. АКО НЕ СЕ СОГЛАСУВАТЕ СО ОВИЕ УСЛОВИ НА УСЛУГАТА, НЕ КОРИСТЕТЕ НАШИТЕ УСЛУГИ.

Ве молиме, внимателно прочитајте ги овие Услови На Услугата пред да пристапите или користите Нашите Услуги. Со пристап или користење на кој било дел од Нашите Услуги, се согласувате да бидете обврзани со сите Услови На Услугата и сите други оперативни правила, политики и процедури што можеме да ги објавуваме преку Нашите Услуги од време на време (заедно, „Договорот“). Вие исто така се согласувате дека ние може автоматски да менуваме, ажурираме или додаваме на Нашите Услуги, а Договорот ќе важи за какви било промени.

1. КОЈ Е КОЈ

„Вие“ значи секој поединец или ентитет што користи Нашите Услуги. Ако користите Нашите Услуги во име на друго лице или ентитет, вие застапувате и гарантирате дека сте овластени да прифатите Договорот во име на тоа лице или ентитет, дека со користење на Нашите Услуги прифаќате Договорот во име на тоа лице или ентитет, и дека ако вие или тоа лице или ентитет го прекршите Договорот, вие и тоа лице или ентитет се согласувате да бидете одговорни пред нас.

2. ВАШАТА СМЕТКА

Кога користењето на Нашите Услуги бара сметка, вие се согласувате да ни дадете целосни и точни информации и да ги одржувате информациите актуелни за да можеме да комуницираме со вас за вашата сметка. Можеби ќе треба да ви испратиме е-пораки за значајни ажурирања (како што се промените на нашиот Услови На Услугата или Политика за приватност) или да ве известиме за правни прашања или поплаки што ги добиваме за начините на кои го користите Нашите Услуги за да можете да правите информирани избори како одговор.

Може да го ограничиме вашиот пристап до Нашите Услуги додека не можеме да ги потврдиме информациите за вашата сметка, како што е вашата адреса на е-пошта.

Вие сте единствено одговорни и одговорни за сите активности на вашата сметка. Вие сте целосно одговорни и за одржување на безбедноста на вашата сметка (што вклучува чување на вашата лозинка безбедно). Ние не сме одговорни за какви било дела или пропусти од вас, вклучително и какви било штети од кој било вид настанати како резултат на вашите дела или пропусти.

Не споделувајте или злоупотребувајте ги вашите акредитиви за пристап. И веднаш известете нè за каква било неовластена употреба на вашата сметка или за кое било друго нарушување на безбедноста. Ако веруваме дека вашата сметка е компромитирана, може да ја суспендираме или оневозможиме.

Ако сакате да дознаете како постапуваме со податоците што ни ги давате, ве молиме погледнете го нашиот Политика за приватност.

3. БАРАЊА ЗА МИНИМАЛНА ВОЗРАСТ

Нашите Услуги не се наменети за деца. Не ви е дозволено да пристапите или да користите Нашите Услуги ако сте на возраст под 13 години (или 16 години во Европа). Ако се регистрирате како корисник или на друг начин користите Нашите Услуги, значи дека имате најмалку 13 (или 16 во Европа). Можете да го користите Нашите Услуги само ако можете законски да склучите обврзувачки договор со нас. Со други зборови, ако сте под 18-годишна возраст (или законската возраст на полнолетство каде што живеете), можете да користите Нашите Услуги само под надзор на родител или законски старател кој се согласува со Договорот година.

4. ОДГОВОРНОСТ НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ И КОРИСНИЦИТЕ

Не сме ја прегледале и не можеме да ја прегледаме целата содржина (како текст, фотографија, видео, аудио, код, компјутерски софтвер, предмети за продажба и други материјали) („Содржина“) на веб-локациите што се поврзуваат со, или се поврзани од Нашите Услуги. Ние не сме одговорни за каква било употреба или ефекти на Содржина или веб-локации на трети страни. Така, на пример:

Ние немаме никаква контрола врз веб-локациите на трети страни.

Врската до или од една од Нашите Услуги не претставува или имплицира дека поддржуваме веб-локација од трета страна.

Ние не одобруваме никаков Содржина или не претставуваме дека Содржина е точен, корисен или не е штетен. Содржина може да биде навредлив, непристоен или непристоен; вклучуваат технички неточности, печатни грешки или други грешки; или ја нарушуваат или нарушуваат приватноста, правата на публицитет, правата на интелектуална сопственост или други сопственички права на трети страни.

Ние не сме одговорни за каква било штета што произлегува од нечиј пристап, употреба, купување или преземање на Содржина или за каква било штета што произлегува од веб-локации на трети страни. Вие сте одговорни за преземање на неопходните мерки на претпазливост за да се заштитите себе си и вашите компјутерски системи од вируси, црви, тројански коњи и друга штетна или деструктивна содржина.

Имајте предвид дека дополнителните одредби и услови од трета страна може да важат за Содржина што го преземате, копирате, купувате или користите.

5. НАДОМЕСТОЦИ, ПЛАЌАЊЕ И ОБНОВУВАЊЕ

Надоместоци за Платени Услуги.

Некои од Нашите Услуги се нудат за плаќање, како плановите на convertman.com. Со користење на Платена Услуга, се согласувате да ги платите наведените надоместоци. Во зависност од Платена Услуга, може да има еднократни или повторливи такси. За повторливи такси, ќе ви наплатиме или ќе ви наплатиме во интервалот што автоматски се обновува (како месечно, годишно) што ќе го изберете, на база на претплата додека не откажете, што можете да го направите во секое време со откажување на претплатата, план или услуга.

Даноци.

До степен што е дозволен со закон, или освен ако не е поинаку наведено, сите такси не ги вклучуваат применливите федерални, провинциски, државни, локални или други владини продажби, додадена вредност, стоки и услуги, усогласени или други даноци, такси или давачки (“ Даноци“). Вие сте одговорни за плаќање на сите важечки Даноци кои се однесуваат на вашата употреба на Нашите Услуги, вашите плаќања или вашите купувања. Ако сме обврзани да платиме или наплатиме Даноци за надоместоците што сте ги платиле или ќе ги платите, вие сте одговорни за тие Даноци, а ние може да наплатиме.

Плаќање.

Ако вашата уплата не успее, Платени Услуги инаку не се платени или платени навреме (на пример, ако контактирате со вашата банка или компанија за кредитна картичка за да го одбиете или поништите наплатата на надоместоците за Платени Услуги), или се сомневаме дека плаќањето е лажно, ние може веднаш да го откаже или отповика вашиот пристап до Платени Услуги без да ве извести.

Автоматско обновување.

За да се обезбеди непрекината услуга, повторливите Платени Услуги автоматски се обновуваат. Ова значи дека освен ако не откажете Платена Услуга пред истекот на важечкиот период на претплата, тој автоматски ќе се обнови и вие нè овластувате да користиме кој било механизам за плаќање што го имаме запишан за вас, како кредитни картички или PayPal, или да ви фактурираме (во која плаќањето на случајот се доспева во рок од 15 дена) за да се наплати тогаш важечката претплата, како и кој било Даноци. Стандардно, вашиот Платени Услуги ќе се обновува за истиот интервал како и вашиот оригинален период на претплата, па на пример, ако купите еден- месечна претплата на планот на convertman.com, ќе ви се наплаќа секој месец за пристап уште еден месец. Може да ја наплатиме вашата сметка до еден месец пред крајот на периодот на претплата за да се увериме дека досадните проблеми со наплатата ненамерно не го нарушуваат вашиот пристап до Нашите Услуги. Датумот за автоматско обновување се заснова на датумот на оригиналното купување и не може да биде сменето. Ако сте купиле пристап до повеќе услуги, може да имате повеќе датуми за обновување.

Откажување на автоматско обновување.

Можете да управувате и да го откажете вашиот Платени Услуги на веб-страницата на соодветната услуга. На пример, можете да управувате со сите ваши планови на convertman.com преку страницата на вашата сметка на convertman.com. За да откажете план на convertman.com, одете на страницата на вашата сметка, кликнете на планот што сакате да го откажете, а потоа следете ги упатствата за да ја откажете претплатата или да го исклучите автоматското обновување.

Надоместоци и промени.

Можеме да ги промениме нашите такси во секое време во согласност со овие Услови На Услугата и барањата според важечкиот закон. Ова значи дека можеме да ги промениме нашите такси во иднина, да почнеме да наплаќаме такси за Нашите Услуги кои претходно биле бесплатни или да ги отстраниме или ажурираме функциите или функционалноста што претходно биле вклучени во таксите. Ако не се согласувате со промените, мора да го откажете вашиот Платена Услуга.

Рефундирање

Можеби имаме политика за рефундирање за некои од нашите Платени Услуги, а исто така ќе обезбедиме рефундирање доколку тоа го бара законот. Во сите други случаи, нема рефундирање и сите плаќања се конечни.

6. ПОВРАТНИ ИНФОРМАЦИИ

Сакаме да слушаме од вас и секогаш бараме да го подобриме Нашите Услуги. Кога споделувате коментари, идеи или повратни информации со нас, се согласувате дека сме слободни да ги користиме без никакво ограничување или надомест за вас.

7. ОПШТО ЗАСТАПУВАЊЕ И ГАРАНЦИЈА

Нашата мисија е да направиме одлични алатки, а Нашите Услуги се дизајнирани да ви дадат контрола врз вашата употреба на нашите алатки. Конкретно, вие застапувате и гарантирате дека вашата употреба на Нашите Услуги:

Ќе биде во строга согласност со Договорот;

Ќе се усогласат со сите важечки закони и прописи (вклучувајќи ги, без ограничување, сите важечки закони во врска со онлајн однесувањето и прифатливата содржина, приватноста, заштитата на податоците, преносот на технички податоци извезени од земјата во која живеете, користењето или обезбедувањето финансиски услуги , известување и заштита на потрошувачите, нелојална конкуренција и лажно рекламирање);

Нема да биде за какви било незаконски цели, за објавување незаконски содржини или за поттикнување нелегални активности;

Нема да ги повредува или присвои правата на интелектуална сопственост на Itself Tools или која било трета страна;

Нема да ги оптоварува или попречува нашите системи или да наметне неразумно или непропорционално големо оптоварување на нашата инфраструктура, како што е определено од нас по наше дискреционо право;

Нема да ги открие личните информации на другите;

Нема да се користи за испраќање спам или масовни несакани пораки;

Нема да се меша со, попречува или нападне која било услуга или мрежа;

Нема да се користи за креирање, дистрибуирање или овозможување материјал што е, олеснува или работи во врска со малициозен софтвер, шпионски софтвер, рекламен софтвер или други злонамерни програми или код;

Нема да вклучува обратно инженерство, декомпајлирање, расклопување, дешифрирање или на друг начин обид да се изведе изворниот код за Нашите Услуги или која било поврзана технологија што не е со отворен код; и

Нема да вклучува изнајмување, давање под закуп, позајмување, продажба или препродажба на Нашите Услуги или поврзани податоци без наша согласност.

8. ПОЛИТИКА ЗА ПОВРЕДА НА АВТОРСКИТЕ ПРАВА И DMCA

Додека бараме од другите да ги почитуваат нашите права на интелектуална сопственост, ние ги почитуваме правата на интелектуална сопственост на другите. Ако мислите дека некој Содржина ги прекршува вашите авторски права, ве молиме пишете ни.

9. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОПСТВЕНОСТ

Договорот не ви пренесува никаква Itself Tools или интелектуална сопственост на трета страна, и сите права, сопственост и интерес за и за таквиот имот остануваат (како помеѓу Itself Tools и вие) само со Itself Tools. Itself Tools и сите други трговски марки, услужни марки, графиката и логоата користени во врска со Нашите Услуги се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Itself Tools (или давачите на лиценца на Itself Tools). Други трговски марки, услужни марки, графики и логоа што се користат во врска со Нашите Услуги може да бидат заштитни знаци на други трети страни. Користењето на Нашите Услуги не ви дава никакво право или лиценца да репродуцирате или на друг начин да користите какви било Itself Tools или трговски марки од трета страна.

10. УСЛУГИ ОД ТРЕТА СТРАНА

Додека користите Нашите Услуги, можете да овозможите, користите или купувате услуги, производи, софтвер, вградувања или апликации (како теми, екстензии, приклучоци, блокови или терминали за продажни места) обезбедени или произведени од трето лице или вие ( „Услуги од трета страна“).

Ако користите какви било услуги од трета страна, разбирате дека:

Услугите од трета страна не се проверени, одобрени или контролирани од Itself Tools.

Секое користење на услуга од трета страна е на ваш сопствен ризик и ние нема да бидеме одговорни или одговорни пред никого за услугите на трети лица.

Вашата употреба е исклучиво помеѓу вас и соодветната трета страна („Трета страна“) и е регулирана со условите и политиките на третата страна.

Некои услуги од трета страна може да бараат или да бараат пристап до вашите податоци преку работи како пиксели или колачиња. Доколку ја користите услугата од трета страна или им дозволите пристап, со податоците ќе се постапува во согласност со политиката за приватност и практиките на третата страна, кои треба внимателно да ги прегледате пред да користите какви било услуги од трета страна. Услугите од трета страна може да не работат соодветно со Нашите Услуги и можеби нема да можеме да обезбедиме поддршка за проблеми предизвикани од какви било услуги од трета страна.

Ако имате прашања или грижи за тоа како работи услуга од трета страна или ви треба поддршка, директно контактирајте со третата страна.

Во ретки случаи, можеме по наша дискреција, да ги суспендираме, оневозможиме или отстраниме услугите на трети лица од вашата сметка.

11. ПРОМЕНИ

Можеме да го ажурираме, промениме или прекинеме кој било аспект на Нашите Услуги во секое време. Бидејќи постојано го ажурираме Нашите Услуги, понекогаш мораме да ги менуваме правните услови под кои тие се нудат. Договорот може да се измени само со писмен амандман потпишан од овластен извршен директор на Itself Tools, или ако Itself Tools објави ревидирана верзија. Ќе ве известиме кога ќе има промени: ќе ги објавиме овде и ќе го ажурираме датумот „Последно ажурирано“, а може да објавиме и на еден од нашите блогови или да ви испратиме е-пошта или друга комуникација пред промените да стапат во сила. Вашето континуирано користење на Нашите Услуги откако новите услови ќе стапат на сила ќе подлежи на новите услови, па ако не се согласувате со промените во новите услови, треба да престанете да го користите Нашите Услуги. Доколку имате постоечка претплата, можеби ги исполнувате условите за рефундирање.

12. ПРЕСТАНОК

Можеме да го прекинеме вашиот пристап до целиот или кој било дел од Нашите Услуги во секое време, со или без причина, со или без најава, стапува во сила веднаш. Имаме право (иако не и обврска), по наше дискреционо право, да го прекинеме или одбиеме пристапот и користењето на кое било од Нашите Услуги на кој било поединец или ентитет од која било причина. Нема да имаме обврска да обезбедиме поврат на какви било претходно платени такси.

Можете да престанете да го користите Нашите Услуги во секое време или, ако користите Платена Услуга, можете да откажете во секое време, предмет на делот за такси, плаќање и обновување на овие Услови На Услугата.

13. ОДРЕКУВАЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТ

Нашите Услуги, вклучувајќи каква било содржина, написи, алатки или други ресурси, се обезбедени „како што е“. Itself Tools и неговите добавувачи и даватели на лиценца со ова ги отфрлаат сите гаранции од секаков вид, експлицитни или имплицитни, вклучувајќи ги, без ограничување, гаранциите за прометливост, соодветност за одредена цел и непрекршување.

Сите написи и содржини се дадени само за информативни цели и не се наменети како професионален совет. Точноста, комплетноста или веродостојноста на таквите информации не се гарантирани. Вие разбирате и се согласувате дека сите дејства преземени врз основа на овие информации се исклучиво на ваш сопствен ризик.

Ниту Itself Tools, ниту неговите добавувачи и даватели на лиценца, не даваат никаква гаранција дека Нашите Услуги ќе биде без грешки или дека пристапот до него ќе биде континуиран или непрекинат. Вие разбирате дека преземате од, или на друг начин добивате содржина или услуги преку, Нашите Услуги на ваша дискреција и ризик.

Itself Tools и неговите автори изрично отфрлаат секаква одговорност за дејствијата преземени или непреземени врз основа на која било или целата содржина на Нашите Услуги. Со користење на Нашите Услуги, се согласувате со ова одрекување и признавате дека информациите и услугите што се обезбедени не треба да се користат како замена за правен, деловен или друг професионален совет.

14. НАДЛЕЖНОСТ И ПРИМЕНЛИВ ЗАКОН.

Освен до степенот до кој било кој применлив закон предвидува поинаку, Договорот и секој пристап или употреба на Нашите Услуги ќе бидат регулирани со законите на провинцијата Квебек, Канада, со исклучок на одредбите за судир на закони. Соодветното место за сите спорови кои произлегуваат или се однесуваат на Договорот и кој било пристап или употреба на Нашите Услуги кои инаку не се предмет на арбитража (како што е наведено подолу) ќе бидат провинциските и федералните судови лоцирани во Монтреал, Квебек, Канада.

15. АРБИТРАЖЕН ДОГОВОР

Сите спорови кои произлегуваат од или во врска со Договорот, или во однос на кој било правен однос поврзан со или изведен од Договорот година, ќе бидат конечно решени со арбитража според арбитражните правила на Институтот ADR на Канада, Inc. Седиштето на арбитражата ќе биде Монтреал, Канада. Јазикот на арбитражата ќе биде англиски. Арбитражната одлука може да се изврши во секој суд. Преовладувачката страна во која било постапка или постапка за спроведување на Договорот ќе има право на трошоци и адвокатски надоместоци.

16. ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ОДГОВОРНОСТА

Во никој случај Itself Tools, или неговите добавувачи, партнери или даватели на лиценца, нема да бидат одговорни (вклучувајќи ги и производите или услугите од трета страна купени или користени преку Нашите Услуги) во однос на која било тема од Договорот според каков било договор, небрежност, строга одговорност или друга правна или правична теорија за: (i) каква било посебна, случајна или последователна штета; (ii) трошоците за набавка за заменски производи или услуги; (iii) за прекин на користење или губење или оштетување на податоците; или (iv) за какви било суми што надминуваат 50 УСД или таксите што сте ги платиле на Itself Tools според Договорот во текот на дванаесет (12) месеци пред причината за акцијата, кое и да е поголемо. Itself Tools нема да има одговорност за каков било неуспех или доцнење поради работи надвор од неговата разумна контрола. Горенаведеното нема да се применува до степенот што е забранет со важечкиот закон.

17. ОБЕСШТЕТУВАЊЕ

Се согласувате да го обештетите и држите безопасниот Itself Tools, неговите изведувачи, и неговите даватели на лиценца, и нивните соодветни директори, службеници, вработени и агенти од и против сите загуби, обврски, барања, штети, трошоци, побарувања и трошоци, вклучувајќи ги адвокатите такси, кои произлегуваат од или поврзани со вашата употреба на Нашите Услуги, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на вашето прекршување на Договорот или каков било договор со давател на услуги од трета страна што се користат во врска со Нашите Услуги.

18. ЕКОНОМСКИ САНКЦИИ НА САД

Не смеете да користите Нашите Услуги ако таквата употреба не е во согласност со законот за санкции на САД или ако сте на која било листа што ја одржува владин орган на САД во врска со назначени, ограничени или забранети лица.

19. ПРЕВОД

Овие Услови На Услугата првично беа напишани на англиски јазик. Можеме да ги преведеме овие Услови На Услугата на други јазици. Во случај на конфликт помеѓу преведената верзија на овие Услови На Услугата и англиската верзија, англиската верзија ќе контролира.

20. РАЗНО

Договорот (заедно со сите други услови што ги обезбедуваме кои се однесуваат на која било специфична услуга) го сочинуваат целиот договор помеѓу Itself Tools и вас во врска со Нашите Услуги. Ако некој дел од Договорот е незаконски, неважечки или неприменлив, тој дел може да се отцепи од Договорот година и не влијае на валидноста или спроведливоста на остатокот од Договорот година. Откажувањето од која било од страните од кој било рок или услов од Договорот година или какво било негово прекршување, во кој било пример, нема да се откаже од таквиот рок или услов или кое било последователно нивно прекршување.

Itself Tools може да ги додели своите права според Договорот без услов. Може да ги доделите вашите права според Договорот само со наша претходна писмена согласност.

КРЕДИТ И ЛИЦЕНЦА

Делови од овие Услови На Услугата се создадени со копирање, прилагодување и пренаменување на делови од Услови На Услугата од WordPress (https://wordpress.com/tos). Оние Услови На Услугата се достапни под лиценцата Creative Commons Sharealike, па затоа и ние го правиме нашиот Услови На Услугата достапен под истата лиценца.